I am Trash, Les fleurs du Dechet – лускузен парфем на брендот Etat Libre d’Orange направен од отпад

0

Ogilvy Paris и луксузниот француски бренд Etat Libre d’Orange познат по својот специфичен начин на создавање парфеми и имиња како „You or Someone Like You“, создадоа лускузен парфем направен од отпад – I am Trash, Les fleurs du Dechet.

Целта е да се види убавината во отпадот, како и иновацијата која стои зад целиот процес.

Инспирирани од прашањето „Како можеме да ја употребиме повторно огромната количина на индустриски отпад која настанува за време на процесот на изработка на парфеми?“, доаѓа како иновација на лускузните парфеми во мирисината индустрија.

Остави коментар