Градби за оние кои сонуваат надвор од вообичаеното

0

Архитектурата во 21 век може да се каже дека се надмина себеси во многу наврати. Современото општество дозволува импровизација и реализација на креативни идеи на уметниците. Зошто да не? Она што е необично, честопати е поинтересно.

Архитектите се чини, станаа повеќе од уметници. Покрај интересниот израз и печат на своите реализации, тие успеваат да и пркосат на гравитацијата создавајќи забавни творби кои не сме можеле ни да ги замислиме.

Куќичка на дрво? Тоа е толку минато.

Погледнете ги следниве градби и уживајте во имагинацијата. Којзнае, можеби еден ден ќе имате можност да живеете во некоја слична. Секако, доколку сонувате надвор од границите на вообичаеното.

gradbi1

gradbi3

gradbi4

gradbi5

gradbi6

gradbi8

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот