Говорот на тело може ве издаде

0

Говорот на тело е многу моќна алатка која ја поседуваме. Ако знаете да ги прочитате знаците, можете да си помогнете себеси да комуницирате поефикасно. Уште една карактеристика на говорот на тело е тоа што може да ги открие стравовите и слабостите кај една личност. Сè што некогаш сме криеле може да излезе на површина. Несигурноста е таа која ќе доминира, а преку тоа на јавноста и дозволуваме влез во нашиот внатрешен свет.

На оваа тема, интернет магазинот Bright side, направи одлично истражување, каде преку фотографии го доловува целиот момент на несигурност искажан преку визулениот став. Погледнете ја само разликата во изразот и начинот на кој тие стојат на едната, а потоа на другата фотографија.

Не попусто рекле, една фотографија-милион зборови. Погледнете и сами.

cart1_1 cart2 cart3 cart7 cart10 cart8 cart6 cart9 cart4 cart5 cart11

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот