Гладна Планета: Како се хранат луѓето низ светот (фото)

0

Peter Menzel и Faith D’Aluisiо пред две години тргнаа во истражување низ светот и создадоа еден фото-албум под името Hungry Planet (Гладна Планета), евидентирајќи ги различните навики и начини на исхрана на семејствата низ светот.

Тие им ги фотографирале неделните набавки од маркет за исхрана, со евидентирани финансиски трошоци за истите. Над 600 оброци во земји како Чад и Кина, па се до САД и Босна. Има семејства кои не поминуваат недела дена без 10 литри Кока-Кола, додека други семејства мораат да уловат диво животно за да ги прехранат децата. Дали може ја препознаете вашата трпеза меѓу прикажаните или не? Погледнете дел од фотографиите:

                              Мексико: Семејството Касалес троши околу $189 неделно.
1

  САД, Тексас: Семејстовото Фернандез троши околу $242 неделно.
2

  САД, Северна Каролина: Семејството Ревис троши околу $342 неделно.
3

      Италија, Палермо: Семејството Манцо троши околу $295 неделно.
4

        Кина: Семејството Чуи троши околу $65 неделно. 5

  Кувајт: Семејството Ал-Хаган троши околу $252 неделно. 
6

 Босна, Сараево: Семејството Дудо троши околу $90 неделно.7

     Египет, Каиро: Семејството Ахмед троши околу $78 неделно.
8

      Австралија, Ривервју: Семејството Браун троши околу $428 неделно. 9

  Германија: Семејството Меландер троши околу $568 неделно.10

  Мали: Семејството Натомо троши околу $30 неделно.11

 Канада: Семејството Финкен троши околу $158 неделно.
12

  Индија: Семејството Паткар троши околу $45 неделно.13

Јапонија: Семејството Укита троши околу $361 неделно.
14