Генијална техника – научете ги децата да цртаат со помош на броеви(видео)

0

Нема дете кое не сака да црта и кое не ужива во тоа. Доволно е само да им дадете лист хартија и тие ќе почнат да се претвораат во мали уметници. Родителите треба само да им дадат боички и да гледаат како малите се забавуваат.

Сепак, постои начин како да ја споите забавата и учењето . Дали знаете дека можете да ги научите децата да цртаат со помош на броеви?

Да, може. Дечињата ќе ги научат бројките, ќе ја вежбаат раката за пишување и ќе цртаат интересни фигури кои ќе ги научат полесно.

Погледнете ги цртежите и почнете да се забавувате со вашите деца.

15-2 12-3 10-4 9-6 8-6 6-6 3-1-1 4-1-1 2-1-1 1-3-4

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.