Денеска ќе бидат доделени наградите “Ана Франк” и “Златен прстен”

0

На Саемот на книга денеска ќе бидат доделени меѓународните награди ”Ана Франк” и “Златен прстен”.

Наградата “Ана Франк” ќе ја прими Сунчица Дениќ, декан на Педагошкиот факултет од Врање, Србија, а наградата “Златен прстен” ќе ја добие македонскиот поет, есеист и критичар Санде Стојчевски.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.