Дали е ова најлошата машка фризура?

0

Ова некогаш беше најпопуларната фризура, но денес момците скоро се плашат од истата…
Веројатно и сами забележувате како трендовите брзо се менуваат. Она што некогаш било вистински хит и тренд, не мора да значи дека и понатаму ќе остане модерно.
Сличен е компасот и кога се работи за фризурите.
Машките фризури се менувале со децении, па до долги и виткани дојдоа до пунџи, репови, различн форми со помош на машинка и сл.
Меѓутоа нема да зборуваме за популарните фризури туку само ќе ја спомнеме физурата за која сме убедени дека е најлошата на сите времиња, но истото го велат и стилистите. Во прашање е „тарзанка“ или „фудбалерка“ физурата.
Постаојат моменти кога оваа фризура беше вистински тренд и имаше стекнато екстремност во популарнноста. Николас Кејџ и Ван Дам се само неколку од познатите што ја испромовираат оваа физура и со истата ги одгираа нивните најпознати улоги во филмската индустрија. Сепак „тарзанката“ не се задржа многу на врвот од популарни физури.
За кратко време истата стана одлична фризура за шега, а истата беше носена и од многу фудбалски ѕвезди. Но, кога стилистите ја прогласија оваа фризура за најлошата во историјата на модата, повеќе ниту еден познат лик не се појави со „тарзанка“.

Да се потесетиме и насмееме со оваа фризура со следната галерија….

Дали и вие мислите дека „тарзанката“ е најлошата машка фризура?
muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (2) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (3) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (4) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (6) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (7) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (8) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (9) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (12) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (13) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (14) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (15) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (16) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (17) muski-magazin-trend-stil-najgora-muska-frizura-tarzanka (18)

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.

Остави коментар