Да бидеш сингл не значи да бидеш секогаш достапен

0

Да бидеш сам, сингл и да не си во врска не е најтрагичната работа на светот. Околината заборава дека и сингл луѓето се во таа позиција затоа така сакале, не затоа што некој ги натерал.

Во продолжение издвоивме за вас цитати на сингл луѓе кои ја истакнуваат позитивната страна на овој статус.

-Toa што си сингл не значи дека не знаеш ништо за љубовта, само значи дека знаеш доволно.

-Подобро е да бидеш сингл заради вистински причини отколку во врска заради погрешни.

-Не сум сингл. Не сум во врска. Само го чекам човекот на мојот живот.

-Да бидеш сингл е само моментален статус, не е судбина.

-Ќе престанам да бидам сингл само кога вистински ќе го сакам тоа.

-Кога си сингл, немој да го трошиш времето да бараш нова љубов, искористи го да се најдеш себеси.

-Да бидеш сингл не значи да бидеш секогаш достапен.

-Кога си сингл, секогаш си тука за себе.

-Сингл сум затоа што во моментов сум единствената личност која ме заслужува.

-Кога си сингл, ти си во врска со слободата.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот