Бранови на промена – слaвејќи го морето, нашата постојана инспирација

0

Повеќе од една декада, La Mer е посветен на мисијата за заштита на морските површини низ целиот свет.

Оваа година, ја продолжува мисијата за заштита на морските области преку иницијатива за подигнување на свеста и oрганизација на добротворни донации од La Mer Blue Heart Oceans фондацијата која ќе помогне да се зачуваат водните површини.

Секој може да се придружи на мисијата La Mer Blue Heart и да помогне во заштита на природната околина на океаните.

За секој јавен пост во кој ќе се искористат хаштазите #LaMerBlueHeart #LaMerDonation во текот на месец јуни на светско ниво, брендот ќе донира ќе донира 25 па се до 650 000 долари на фондацијата за да ги поддржи проектите за зачувување на водните живеалишта за идните генерации.

Лимитирано издание на Blue Heart Crème de la Mer

Секоја година La Mer создава своевидна експресија на љубовта кон убавината на морето во чест на поддршката за чување на водите. Оваа година, лимитираното издание е дополнето со присуство на морски алги и корали.

Откријте ја богатата, прозрачна текстура со лековита моќ инспирирана од обновливиот потенцијал на морската вода од брегот на островот Ванкувер. Овој производ има за цел да стане предмет на колекционери.

Основачот на La Mer, Д-р. Макс Хубер, создавајќи го брендот бил инспириран од лековитата моќ на океаните.

Во чест на тоа, La Mer продолжува да го негува неговотo наследство, користејќи морски алги рачно набрани од заштитените води на брегот на Ванкувер островот, место богато со нутритивната ретка алга, Miracle BrothTM која лежи во срцето на секој La Mer производ.

Светски ден на океаните

Создаден во 1992 година, а официјализиран од Обединетите нации во 2009 година, Светскиот ден на океаните се означува на 8 јуни. Тоа е денот кога се признава и акцентира важноста на океаните за виталноста на екосистемот, ден кога се означуваат активностите за зачувување на деликатните живеалишта и дивиот свет во нив.

La Mer се стреми да се зачува ова место на чуда, каде што приказните добиваат живот, а фантазијата е нескротилива.

Производите на легенарната козметика La Mer можете да ги најдете ексклузивно во парфимеријата Anabella Мериот.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот