Anabella парфимерија ја открива тајната на La Mer

0

Високо посакуваниот Crème de la Mer има висок култен статус, поради кој, огромен број приврзаници низ светот се заљубени во неверојатните придобивки на формулата на овој производ.

Како започнува приказната за La Mer?

После 12 години и направени 6.000 експерименти од страна на д-р Макс Хубер, создаден е прецизен избор на состојки и времено-интензивен био-ферментиран процес, кои се некои од најсочуваните тајни во индустријата за убавина.

Инспириран од подводниот свет, почнал да прави експерименти за да добие краен резултат за кој денес сите се благодарни.
После 12 години и направени 6.000 експерименти од страна создаден е прецизен избор на состојки и времено-интензивен био-ферментиран процес, кои се некои од најсочуваните тајни во индустријата за убавина.

#mylamerstory #cremedelamer

Високо посакуваниот Crème de la Mer има висок култен статус, поради кој, огромен број приврзаници низ светот се заљубени во неверојатните придобивки на формулата на овој производ.
Како физичар од воздухопловството, д-р Макс Хубер се инспирирал од моќта на физиката и енергијата и заземал револуционерен пристап за подобрување на ефикасноста на производот насочен кон негата и обновување на виталноста на кожата. До ден-денес, се истражуваат трансформациските бенефиции на д-р Хубер за  Miracle Broth.
Иконската Crème de la Mer е создадена со највисок стандард за изработка. Моќните морски алги во срцето на Miracle Broth се внимателно и одржливо рачно набрани и замрзнати се испраќаат до истражувачките лаборатории на Макс Хубер заради одржување на интегритетот и активноста на свежото растение.
За антиоксидантниот екстракт од лимен чај, лимесот е рачно излупен за да ги извлече животните придобивки од цитрусите.
Секоја тегличка на Crème de la Mer е рачно наполнета, со осум часовна формула на усовршување, во соба во која температурата постојано се контролира. Овој временски интензивен методот ги суспендира состојките на Креме во својата извонредна формула за емулзија.

#mylamerstory #cremedelamer

Имитирајќи ги сонцето и природниот ритам на бранови,Miracle Broth за време на процесот на ферментација е изложен на пулсирачки звук и светлосна енергија, интензивирајќи ја својата активност за максимална корист за кожата. Сепак, во првите редови на иновациите, Miracle Broth помага во зајакнување на нивото на природна енергија на кожата, зголемувајќи го здравиот изглед на кожата и светлиот сјај.
Miracle Broth е моќна комбинација на скапоцени морски состојки кои се душата на иконичните и посакувани формули на La Mer. Сржта на Miracle Broth е богата со хранливи материи и негувани морски алги, кои во комбинација со други чисти состојки, се трансформираат за време на три до четиримесечниот процес на био-ферментација. Така е создаден подобрен извор на енергија кој делува како моќен катализатор за обновување на кожата.

Истата традиција за преработка се применува и во други индустрии од страна на други занаетчии, како производителите на вино кои во целост ја користат моќта на природата.
За да се ​​задржи автентичноста и моќните придобивки на секоја серија на Miracle Broth, мал дел од претходната серија е додадена на следната. Се користи како основа за на следната генерација и секоја од нив е поврзана за оригиналната формула на др.Хубер.
Ла Мер верува дека светските океани имаат неверојатни својства кои допрва треба да бидат целосно истражени и разбрани. Со над 70% од земјата покриени со вода и 97% од морето кои се уште неоткриени, можностите и инспирацијата за иднината на Ла Мер иновациите се бескрајни.
Производите на La Mer, веќе се достапни и во Македонија, во ексклузивната парфимерија Анабела  Мериот.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.