Ако ти се децата злобни, не заслужуваат наследство – ако ти се добри, наследството нема да им биде потребно

0

Дететето е најубавиот подарок на светот, нов живот кој носи убави промени. Секое семејство треба да биде благословено барем со едно дете, за да ја почувствува вистинската љубов. Најголемотот богатство и причина за живот  се токму децата.

Затоа решивме да издвоиме неколку цитати од различни луѓе на оваа тема:

„Не си богат се додека немаш нешто кое парите не можат да го купат – деца“ – непознат автор

„Паметните луѓе им дозволуваат на децата да грешат понекогаш“ – Махатма Ганди

„Начинот на кој разговараме со нашите деца, станува нивни внатрешен глас во иднина“ – непознат автор.

„Се грижиме за тоа какви ќе станат децата во иднина, а го забораваме детето кое стои пред нас денес“- непознат автор

„Ако ти се децата злобни, не заслужуваат наследство. Ако ти се добри, наследството нема да им биде потребно“ – кинеска поговорка

„Полесно е да создадеш силни деца, отколку да поправиш скршена личност на возрасен човек“- Фредерик Даглас

„Очекувај го од своите деца во старост, она што ти си му го правел на својот татко“ – Питагора

Децата мора да бидат научени како да мислат, не што да мислат – непознат автор

„Воспитувањето е поважно од образованието, одгледајте човек, наместо судија или војник“ – Жан Жак Русо

„Најдобриот подарок кој можете да им го дадете на своите деца се корени на одговорност и крилја за независност“ – Денис Витли

„Живеј на тој начин што кога еден ден децата ќе помислат на праведност, грижа и интегритет, ќе помислат на тебе“ – непознат автор.

При објавување материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.