3 C
Skopje, MK
Monday, January 21, 2019
Пребарувај

маја здравеска - Резултат од пребарувањето

If you're not happy with the results, please do another search

Израснете креативни деца, а не амбициозни роботи

Под поимот ''креативност'' многу луѓе веднаш подразбираат танц, музика, уметност, глума или други таленти и способности. Креативноста е всушност многу повеќе од тоа, дел...

Надежта и желбата се нож со две острици

Решиле мислите да си играат со мене, баш кога ми треба сон и кога ми е потребно да си наполнам батерии за цела недела....

Нема да го заштитиш своето срце ако се преправаш дека го немаш

Сите сме биле повредени, тажни, бесни, очајни. Животот никогаш нема да престане да ни приредува ролеркостер од емоциите и да ни ги скрати оние...

Престанете да им удоволувате на сите!

„И да велиш „да“ е зависност. Ако си зависен од наведнување глава, твоето однесување е многу лесно за контрола исто како на некој зависник...

Среќно место – што е тоа и како да стигнете таму?

Луѓето упорно се трудат да ја најдат среќата, како некое скриено богатство за кое немаат мапа. Многупати сум слушнала колку е тешко да се...

Како пријателството влијае врз човековиот развој

Во детството, пријателствата најчесто се базираат на споделување играчки и задоволство кое потекнува од исполнувањето на заедничките активности. Овие пријателства се проследени со љубов, безгрижност и...

Жените не се создадени за ”секс за една вечер”

Живееме во 21 век, време кога сите експериментираат без страв дека ќе бидат осудени. Сѐ повеќе девојки и жени се одлучуваат на секс без обврска,...

Што доколку детето е сведок на расправии помеѓу брачните партнери?

Покрај останатите фактори кои влијаат врз здравиот емоционален развој на детето, темелите се поставуваат токму во внатрешноста на семејството. Што доколку детето е сведок...

Што кога не знаете што да направите со вашата иднина и избор на професија?

Дипломирав! А што потоа?  Од деца сте сонувале да бидете доктори, правници, архитекти или психолози. Сте го одбрале тој пат и стигнавте до крајот на...

“Мали бели лаги”, кого всушност лажеме?

Кога доцните на одредена средба и личноста со која треба да се најдете ви се јавува и ве прашува до каде сте и колку...
- Advertisement -