8 скулптури низ светот кои ја прикажуваат мајчината љубов

0

Универзитетот во Нагасаки, Јапонија спроведе истражување кое покажа дека децата уште додека се во утробата на мајката, можат да реагираат на нејзиното расположение додека таа гледа филм. Ова е само уште еден доказ дека сме цврсто поврзани со нашите мајки уште од самиот почеток на нашиот живот.

Bright Side направи колекција од најубавите скулптури низ светот кои ја прикажуваат најсилната животна врска и љубовта на мајката кон своите деца.

Во оваа галерија место најде и скулптурата на Александар III Македонски со неговата мајка Олимпија која е дел од фонтаната на влезот на старата скопска чаршија во Скопје. 

Во прилог, погледнете ги прекрасните скулптури…

Извор: brightside.me

При објавување на  материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.