25 години успешна приказна – Матица Македонска

0

Книгоиздателството Матица Македонска вчера ја прослави 25 годишнината во мултимедијалниот центар „Матица Ексклузив“, свеченост на која присуствуваа голем број на писатели и уметници и луѓе од јавниот живот во Македонија.

Во тоа име, во текот на денот  во Булеварот на книгите се чекаше ред да се дојде до нова книга, со поволна цена.

6__1475756798_77-29-142-87

Матица Македонска“ е формирана е на 24 август 1991 година во време на голем национален ентузијазам, но и време на големи предизвици.

2__1475756770_77-29-142-87

Во изминативе години Матица објави преку 3000 наслови од сите сфери на општественото живеење, со над пет милиони примероци. Книгите на македонски јазик, освен на македонскиот пазар се достапни во книжарници и во библиотеки во Европа, САД и Австралија.

5__1475756732_77-29-142-87

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во другмедиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.