Што случува со човековото тело за само 30 секунди

0

Некои факти за човечкото тело знаат да не остават без зборови, бидејќи се неверојатни и фасцинантни. Ние, како луѓе честопати не сме свесни за се што ни се случува во организмот, односно што се мора да направи телото за еден краток временски интервал од 30 секунди.

Да ја поедноставиме работата:

Во следните 30 секунди во вашето тело ќе се случат следниве неколку работи:

-вашето срце ќе отчука 30 пати

-за време на дишењето ќе произведете околу 0.3 грама јаглен диоксид

-милион крвни зрнца ќе пропатуваат 6,5 километри

-ќе трепнете 6 пати

-низ главата ќе ви поминат 25 мисли

-телото ќе произведе 100 вати енергија

-телото ќе исфрли 174 000 измурени ќелии од кожата

-ќе произведе 72 милиони црвени крвни клетки

Неверојатно, нели?

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот