Норвешка шумска мачка – миленик кој ќе го обожавате!

0

Норвешката шумска мачка е питома домашна мачка која има потекло од Северна Европа и е прилагодена на многу студени климатски услови. Има густо дебело и долго влакно на крзното, крупна со силно тело и големи бадемасти очи.

Потекнува од Скандинавија, а се смета дека е припитомена дива мачка. Важи за внимателно и многу енергично и активно милениче.