Најдобрите видови кучиња за активните луѓе

0

Велат дека љубителите на животни, конкретно кучиња, секогаш кога се одлучуваат да земат куче, обично го бираат по темпераментот кој наликува на нив. Некои тоа го прават свесно, некои несвесно, но секогаш во карактерот одговараат на својот старател.

Активните кучиња бараат поголемо внимание за разлика од помирните. На таа тема е направено истражување вo САД за тоа кои видови кучиња се најактивни и колку минути во денот ги поминуваат во трчање.

10. Јоркширски териер – активност 88,22 минути во денот

10

9. Доберман Пинчер – активност 84,9 минути во денот

9

8. Кли Каи од Алјаска – активност 86,72 минути во денот

8

7. Англиски сетер – активност 88,2 минути во денот

7

6. Визла – активност 88,8 минути во денот

6

5. Веимаранер – активност 90,32 минути во денот

5

4. Минијатурен австралиски шепард – активност 91,54 минути во денот

4

3. Британски кокер шпаниел – активност 94,13 минути во денот

3

2. Германски поинтер со кратко влакно – активност 100,78 минути во денот

2

  1. Белгиски малинос – активност 102,96 минути во денот

1

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.