На какви прашања мораат да одговараат Балканците

0

Земјите од Југоисточна Европа често се нарекуваат со едно име – Балкан. Тоа сите го знаеме. Сите ние повеќе или помалку сме биле сведоци на такви ситуации каде некој не знаел што да одговори заради апсурдноста на прашањето. Токму на таа тема, интернет магазинот Yolo Travel објавил сублимат на најглупавите прашања кои им биле поставувани на Балканците. Да почнеме:

Снежана (23) од Македонија: Во Македонија имате големи згради?

c46146481b0051e55ef4

Алдо(28) новинар од Хрватска: Кога ќе излезете од Советскиот сојуз?

1647853240e77952d525

Бона(31) трговски менаџер од Албанија: Имате Нутела во Албанија?

94720a8351517ba25fd6

Азра(28) волонтер од Босна и Херцеговина: Војната во Босна заврши така?

33d45fb7e11737162211

 

Шпела(22) студенткa од Словенија: Словенија не е аргентниско јадење?

4e209e717a2e56e4e1a8

Наташа(22) студентка од Белград: Вие знаете да зборувате на сибирски јазик?

d3e9a387859c9883478a

Наташа(25) студенка од Белград: Имате факултети во Хрватска?

935dabe05908b6fc7f69

 

Дајана (23) фриленсер од Бугарска: Дали се уште сте комунисти?

6838c3db505d6a05046d

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот