Фотографија која ве носи во времето на холандската златна ера

0

Кевин Бест е фотограф кој го реинтерпретира животот на минатото преку неговите фотографии. Станува збор за Холандската Златна Ера. Бест преку неговата фотoграфија успева да го замрзне времето, да го долови моментот на минатото, преку начинот на уредување и живот.

На фотографиите доминираат слики од тој период, порцелански прибор кој се користел, сребрени ножеви, сребрени филџани стари 300 години, бронза која некако останала зачувана…

Секоја сценографија за секоја фотографија бара посебна подготовка која некогаш трае и по неколку месеци.

Погледнете за какви уникатни дела станува збор:

15301202_10211903448369444_1766259982_n 15310453_10211903448329443_849435251_n 15327801_10211903448009435_334887941_n 15328171_10211903448129438_332828039_n 15310676_10211903447809430_1009400565_n 15281175_10211903448049436_715712452_n 15300691_10211903447929433_1307909696_n 15240206_10211903447969434_253128577_n 15327611_10211903447849431_1995777530_n 15301120_10211903447729428_1493128090_n

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.