15 чудни факти кои мажите не ги знаат за жените

0

Ако досега сте се прашувале за одредени промени кај жените, а не сте имале одговор, сега можете да го добиете. Прочитајте ги следните 15 чудни факти кои мажите не ги знаат за жените.

*Едната града им е секогаш поголема од другата

*Жените слушаат со двете страни на мозокот

*Женскиот клиторис расте константно низ целиот нејзин живот

*Некои жени се родени со две матки или со две вагини. Чудниот менструален циклус или претераното крварење можат да бидат знак за тоа.

*Женскиот мозок има поголем капацитет за помнење и меморија од машкиот.

*Еволутивните биолози тврдат дека е природно за жената да бара маж, поради привлекувањето и ресурсите

*Во просек жените живеат подолго од мажите

*Мажот кој мириса добро е попривлечен за женскиот род

*Жените лесно им веруваат на личности кои ги прегрнуваат повеќе од 15 минути

*Жените над 40, побрзо доживуваат оргазам отколку оние под 40 години

*Жените кои користат контрацепција можат да бидат перцепирани како помалку атрактивни

*Делот од мозокот кој е задолжен за возбуда за време на сексот, исто така покажува слична возбуда кај некои жени кога размислуваат на храна

*Истражувањата имаат докажано дека оргазмот кај жените може да придонесе за помали менструални тегоби.

*Добриот изглед на нивните деца во голема мера зависи од храната која ја консумираат за време на бременоста.

*Единствената намена на клиторисот е задоволство.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.