10 нешта кои не сте ги знаеле за Дарт Ведер

0

Дарт Ведер е еден од најпознатите ликови во историјата на филмот. Штом го слушнеме или забележиме неговото име на памет веднаш ни паѓа неговата темна фигура, длабокиот механички глас и добро познатиот шлем. Повеќето луѓе ги знаат само основните нешта кога станува збор за карактерот на неговото Височество.

1. Костумот ги отежнува неговите моќи

2. Тој не секогаш го носел шлемот

3. Неговото семејно потекло било добро чувана тајна

4. Орсон Велс бил земен во предвид за позајмување на гласот на Дарк Ведер

5. Во „A new hope“ се појавува само 12 минути

6. 10 различни актери го имаат толкувано неговиот лик

7. Копчињата на неговите гради го контролираат неговиот костум

8. Има најголем број на загубени екстремитети

9. Употребува хибридна техника на борење

10. Дејвид Проус не знаел дека неговиот глас ќе биде заменет

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот